Aktuellt

Xledger ny ägare av Arena

15.04.2018

Xledger AS har förvärvat 75% av aktierna i Arena Norge AS. Xledger är ett molnbaserat affärssystem med upp emot 10.000 kunder och utökar nu sin satsning på offentlig sektor.

Xledger och Arena Norge har utvecklat ett fantastiskt samarbete de senaste åren och ledning och anställda har länge sett potentialen med Xledger som ägare av Arena. Arena Norge och Xledger förstärker nu sin position genom att tillsammans leverera moderna molnbaserade lösningar till offentlig sektor genom molnbaserade och integrerade system inom redovisning, budget/prognos och ledning/förvaltning.

Arena Norge grundades år 2001 för att utveckla och leverera budget- och planeringssystem till den offentliga sektorn. Idag använder ca 150 kommuner i Norge och Sverige dessa lösningar. Dessutom levererar Arena som partner både Xledger och Stratsys till ett antal norska kommuner.

Xledger är idag en ledande leverantör av moderna, molnbaserade ERP-system med upp emot 10.000 kunder. Kunderna finns både på den privata marknaden och i kommun/offentlig sektor och finns i mer än 50 länder.

Xledger och Arena har under de senaste åren arbetat tillsammans som partners med en gemensam vision att bidra till ett digitalt uppsving inom den kommunala sektorn. Det stora genombrottet kom 2016 i Norge när kommunerna Arendal, Grimstad, Froland och landstinget Aust-Agder bytte till denna lösning. Med denna utgångspunkt och med de många möjligheterna att utnyttja moderna lösningar i offentlig sektor var det ett naturligt steg att Xledger och Arena stärkte banden ytterligare. Företagen representerar tillsammans en omsättning på över 200 miljoner under 2018.

Arenas Sverigechef Fredrik Westermark går över till Xledger AB och får rollen Seniorkonsult.  Fredrik kommer att arbeta med rådgivning och projektledning vid implementationer av affärssystem, för kunder inom både privat och offentlig sektor.